Anne-Birgith Mørkved

9. kandidat, flyktningkonsulent

Anne-Birgith (født 1984) bor i Flakstad kommune, hvor hun jobber med flyktninger.

Anne-Birgith er tidligere styremedlem i Miljøpartiet De Grønne i Nordland, og nåværende styremedlem i MDG Flakstad. Hun er ei dame med mange interesser og jern i ilden.

Anne-Birgith ble aktiv i Miljøpartiet De Grønne fordi hun vil være med å gjøre det lettere for folk å ta de riktige miljømessige valgene, både for bedrifter og privatpersoner – og uansett hvor i landet vi er.

Klima og miljø må danne grunnlaget for alle områder av politikken – uten at naturen kan ta vare på oss, kan vi heller ikke skape gode samfunn og gode liv. Hun mener dette er vår tids viktigste sak.

I tillegg til et høyt miljøengasjement er Anne-Birgith en habil fotograf, opptatt av kulturarv og det gode liv. Anne Birgith er mamma til tre.

Vil du også det skal bo folk i hele landet? Stem på Anne-Birgith – stem grønt!

- Å ta vare på miljøet er en viktig grunnverdi som legger grunnlaget for alt. Det handler om våre barns eksistensgrunnlag. Vi må tørre å tenke stort. Vi må investere i forskning for å finne de grønne løsningene. Jeg vil jobbe fram de grønne løsningene. Å tenke miljø er noe alle vinner på i det lange løp. - Anne-Birgith Mørkved