Fotocredit:

Foreslår Svein og Malin på topp for De Grønne

Nominasjonskomiteen i Nordland MDG innstiller Svein Hammer fra Hemnes øverst på stortingslista. Malin Torset Abrahamsen fra Andøy foreslås på andre plass, mens Håkon Møller fra Bodø inntar tredjeplassen.

15. oktober 2024

Se innstillinga for nærmere beskrivelse av kandidatene: Innstilling fra nominasjonskomiteen – Nordland MDG 2025

Nominasjonskomiteen i Nordland MDG har fullført sitt arbeid med innstillingen til listeforslag for Stortingsvalget i 2025. Komiteen har lagt vekt på å presentere et sterkt og balansert lag av kandidater, som kan representere hele fylket på en god måte. Listen er sammensatt av engasjerte og erfarne politikere fra ulike deler av fylket, som sammen vil jobbe for å styrke partiets posisjon i Nordland.

I arbeidet med innstillingen har komiteen lagt stor vekt på å sette sammen et team som ikke bare er kompetente på hver sine områder, men som også har en sterk personlig motivasjon for å løfte Nordland MDG i det kommende valget. Vi mener det er avgjørende at de øverste kandidatene på listen ikke bare representerer den geografiske variasjonen i fylket, men også at de fungerer godt sammen som et team, slik at de kan arbeide effektivt for et felles mål i valgkampen.

På toppen av listen har komiteen innstilt Svein Hammer fra Hemnes MDG. Svein sitter i kommunestyret, har lang fartstid i MDG og har hatt flere verv i partiet. Han har gjennom sitt virke visst en unik evne til å inspirere og skape oppslutning rundt MDGs politikk.

På andre plass har står Malin Abrahamsen fra Andøy MDG. Malin har lenge vært aktiv i MDG, og er folkevalgt i kommunestyret i Andøy kommune. Hun har tidligere sittet i fylkesstyret, representert Nordland i Landsstyret, og sittet i valgkomiteen til partiet nasjonalt.

Tredjeplassen innehas av Håkon Møller fra Bodø MDG. Håkon er vår mest erfarne og profilerte politiker i Nordland, og har over tid representert MDG både i bystyret i Bodø og på fylkestinget i Nordland. Håkon har erfaring med å drive politikk både i posisjon og opposisjon.

På fjerde, femte og sjette plass finner vi Katja Hjertaas, Christopher Hermansen og Ida Maria Sivertsen. Katja er fylkesleder i Nordland MDG, og representerer bredden i partiet gjennom sitt engasjement i partiets skeive nettverk De Grønne Glitrende. Christopher har lang fartstid både i Grønn Ungdom og MDG. Per tiden er han leder for Grønne Studenter og organisasjonssekretær for Grønn Ungdom. Ida Maria er mest kjent for sitt musikalske virke, men har også representert MDG i kommunestyret i Nesna og sitter for tiden i fylkesstyret i Nordland MDG.

Nominasjonskomiteens innstilling

1 Svein Hammer, Hemnes
2 Malin Abrahamsen, Andøy
3 Håkon Møller, Bodø
4 Katja Hjertaas, Hadsel
5 Christopher Hermansen, Trondheim
6 Ida Maria Børli Sivertsen, Nesna
7 Bjørnar Grunni, Hamarøy
8 Ina Flage Iversen, Narvik
9 Hans Erik Busch, Vestvågøy
10 Camilla Lambine-Christensen, Bodø
11 Aslak Skadsem, Bodø
12 Ilona Hellerud, Bodø
13 Stig Raymond Jensen, Andøy
14 Toine Sannes, Sortland
15 Arne Kristian Schille, Narvik

Stortingsvalglisten vil velges på Nordland MDG sitt digitale nominasjonsmøte 14. november 2024.

Nominasjonskomiteen til Nordland MDG har bestått av følgende:

● Bjørn Bjørstad Pedersen – Bodø MDG – Leder
● Beate Stellander – Andøy MDG – Medlem
● Leif Magne Hjelseng – Bodø MDG – Medlem
● Trille Guldal – Narvik MDG – Medlem
● Petter Herman Staal – Hamarøy MDG – Vara