Lista for 2023 er vedtatt!

20. februar 2023

Nominasjonsmøtet for MDG i Nordland valgte i helga nåværende gruppeleder Håkon Møller fra Bodø enstemmig som førstekandidat i valget som kommer.

– Jeg gleder meg stort til å fortsette arbeidet i fylkespolitikken. I de største byene i Nordland har vi vist vilje til å ta ansvar og evne til å samarbeide godt med andre partier. En naturlig målsetting nå er å være med å styre Nordland fylkeskommune etter valget. sier Håkon

– Vi er bedre rustet enn noen gang, og har både folkene og politikken som skal til for å gjøre et nytt rekordvalg i september. Frem mot valget skal vi jobbe for å vise bredden vår som parti, både i politiske saker, kandidater og geografi.

Håkon er 40 år, har 2 barn og bor i Bodø. Han har lang fartstid i lokal- og fylkespolitikken og blitt en av MDGs mest profilerte politikere i Nordland. Blant annet har han sittet to perioder som leder av planutvalget i Bodø kommune.

På andreplass har nominasjonsmøtet valgt Katja Poriaz-Hjertaas fra Hadsel. Katja er 44 år, og jobber som rådgiver innenfor transport og infrastruktur i fylkeskommunen. Hun har et brennende engasjement for dem som faller utenfor videregående skole, mennesker med funksjonsvarians og for grønn utvikling.

Her er lista i sin helhet:
Håkon Møller (40), Bodø
Katja Poriaz-Hjertaas (44), Hadsel
Thomas Johansen (46), Narvik
Petter Staal (46), Hamarøy
Kaja Langvik Hansen (51), Sortland
Terje Nilsen (63), Brønnøy
Bror Martin Hanssen (70), Narvik
Malin Abrahamsen (39), Andøy
Bjørn Bjørstad Pedersen (43), Bodø
Astrid-Marie Silåmo (35), Bodø
Vemund Kristiansen (52), Bodø
Ingunn Judith Moen Reinsnes (63), Sortland
Oddbjørn Skarheim (62), Saltdal
Ilona Hellerud (36), Bodø
Ellen Marie Winter (37), Hadsel
Bjørn Vidar Vangelsten (54), Bodø
Roy-Ove Strøksnes (60), Fauske
Camilla Helgesen (42), Bodø
Paro Lyngmo (44), Bodø
Jan Gunnar Sande (71), Hemnes